Kaffekurs Våren 2019


Kurs 1: Alt om kaffe på en kveld

Et dypdykk i sjefbrennerens forunderlige verden.

Kvelden starter rundt det store runde bordet vårt der vi blir kjent med luktesansen vår. Kaffe har så mye forskjellige smaker og aromaer, men greier vi å sette navn på de? Så cupper vi kaffe slik det gjøres på alle verdens kaffelabber, her gjelder det å slurpe høyest! Etterhvert begynner vi å brygge og lærer oss prinsippene for god bryggekunst, med forskjellig utstyr: V60, Aeropress og Chemex. Senere forflytter vi oss til espressomaskinen med en liten innføring der før kvelden avsluttes inne i hjertet av brenneriet, rundt vår store rød kaffebrenner. Alle får ta i spakene og får med seg hjem sin egen kaffe.

En uforglemmelig aften for den kaffeinteresserte!

Kursleder: Kenneth Rasmussen

MINST 3, MAKS 6 PÅ HVER KURSKVELD.      

KURSET HOLDES PÅ BKB KL 1800-2200 følgende dager

Søndag 27. januar Tirsdag 19. mars Tirsdag 21. mai

   
Pris kr 950 som inkluderer en pose selvbrent kaffe og diplom.

Kurs 2: Espresokunst

Innføring i espressofaget og melkesteaming/latteart.

Vi jobber først med kaffen, lærer oss å fylle portafilteret og tampe kaffen. Så begynner vi å dra espressoer, og blir kjent med kvern og hvordan den justeres for å få den optimale espressoen til å renne ned i koppen. Siste halvdel av kurset steamer vi melk og lærer oss vår første latteart til cortado eller cappucino.

 

Varighet 3 timer

Kursleder: Kenneth Rasmussen

Deltagere pr kveld: 3-6

KURSET HOLDES PÅ BKB KL 1800-2100 følgende dager:

Søndag 24. februar Søndag 28.april

Pris kr 600 pr deltager.


PÅMELDING: KURS@BERGENKAFFEBRENNERI.NO

BERGEN KAFFEBRENNERI, KONG CHRISTIAN FREDERIKS PLASS NR 4         

DSC_1015.JPG
DSC_9578.JPG

PERSONLIG KAFFETRENER

En intensiv time på BKB labben der du lærer det grunnlegende for å brygge god kaffe. Vi går gjennom kaffensbønnens egenskaper og parametre som påvirker byggingen: Brenningsgrad, vekt/volum, hard/porøs, blooming,kverningsgrad/tid, under-/overekstrahert. Underveis håndbrygger vi med Aeropress og V60 for å demonstrere hva som gjøres og hva som skjer med kaffen. Vi brygger og smaker på hverandres kaffe. Målet er forstå kaffeekstrahering og gjøre de valgene som gjør at man får det beste ut av kaffen.

Varighet: 1 1/2 time

Pris: 1 person 700, 2 personer 900,-, 3 personer 1000,-

Bestilles minst en uke i forveien. Ønskes flere timer avtales pris.