Kaffekurs HØSTEN 2019


Kurs 1: Alt om kaffe på en kveld

Et dypdykk i sjefbrennerens forunderlige verden.

Kvelden starter rundt det store runde bordet vårt der vi blir kjent med luktesansen vår. Kaffe har så mye forskjellige smaker og aromaer, men greier vi å sette navn på de? Så cupper vi kaffe slik det gjøres på alle verdens kaffelabber, her gjelder det å slurpe høyest! Etterhvert begynner vi å brygge og lærer oss prinsippene for god bryggekunst, med forskjellig utstyr: V60, Aeropress og Chemex. Senere forflytter vi oss til espressomaskinen med en liten innføring der før kvelden avsluttes inne i hjertet av brenneriet, rundt vår store rød kaffebrenner. Alle får ta i spakene og får med seg hjem sin egen kaffe.

En uforglemmelig aften for den kaffeinteresserte!

Kursleder: Kenneth Rasmussen

MINST 3, MAKS 6 PERSONER PÅ HVER KURSKVELD.      

KURSET HOLDES PÅ BKB KL 1800-2230 følgende dager

Søndag 22. september

Tirsdag 15. oktober

Tirsdag 5. november

Søndag 24. november

   
Pris: kr 950 som inkluderer en pose selvbrent kaffe og diplom.

Kurs 2: Personlig kaffetrener.

Velg hva du / dere vil trene på.

Vil du bli god på espresso, latteart, håndbrygging eller være med og brenne? Velg selv og bestill halvannen time på labben på BKB med trener.

Varighet 1 1/2 time

Kursleder: Kenneth Rasmussen

Deltagere: 1-4

Bestilles minst en uke i forveien.

Pris: 1 person 700, 2 personer 1000, 3 personer 1100, 4 personer 1200

3. Kaffesmaking gruppe

(kan også inkludere sjokoladesmaking)

Lukt, slurp og smak på alle kaffene våre sammen med sjefsbrenner Kenneth.

Opptil 10 personer

Varighet: 1 til 1/2 time

Pris: 1200,- (1500,- inkluderer sjokolade)

Tidspunkt avtales etter ønske, minst en uke i forveien.


Spørsmål om kursene: Kenneth på tlf. 40840373

PÅMELDING: KURS@BERGENKAFFEBRENNERI.NO

ALLE KURS arrangeres på BERGEN KAFFEBRENNERI, KONG CHRISTIAN FREDERIKS PLASS NR 6       

DSC_1015.JPG
DSC_9578.JPG

PERSONLIG KAFFETRENER

En intensiv time på BKB labben der du lærer det grunnlegende for å brygge god kaffe. Vi går gjennom kaffensbønnens egenskaper og parametre som påvirker byggingen: Brenningsgrad, vekt/volum, hard/porøs, blooming,kverningsgrad/tid, under-/overekstrahert. Underveis håndbrygger vi med Aeropress og V60 for å demonstrere hva som gjøres og hva som skjer med kaffen. Vi brygger og smaker på hverandres kaffe. Målet er forstå kaffeekstrahering og gjøre de valgene som gjør at man får det beste ut av kaffen.

Varighet: 1 1/2 time

Pris: 1 person 700, 2 personer 900,-, 3 personer 1000,-

Bestilles minst en uke i forveien. Ønskes flere timer avtales pris.