Kaffekurs Høsten 2018


Alt om kaffe på en kveld

GJENNOM CUPPING, BRYGGING OG BRENNING VIL DU FÅ EN INTENSIV OG LÆRERIK INNFØRING I KAFFEVERDENEN. VI STARTER MED EN SLURPERUNDE DER VI GÅR GJENNOM HELE PROSESSEN FRA JORD TIL BORD, OG RELATERER DET TIL SMAK OG AROMA I KOPPENE FORAN OSS. SÅ TAR VI FOR OSS FORSKJELLIGE BRYGGEMETODER OG SER HVORDAN BRYGGINGEN PÅVIRKER KAFFEN VI DRIKKER. SENERE FÅR DU VÆRE MED OG BRENNE DIN EGEN KAFFE  FØR KVELDEN AVSLUTTES VED ESPRESSOMASKINEN DER VI LEKER OSS MED ESPRESSO OG MELK. 

KURSET HOLDES PÅ BKB

KL 1800-2230 FØLGENDE DATOER:

4. sept   2. okt    6. nov    9. des

KURSLEDER: SJEFSBRENNER KENNETH RASMUSSEN

MINST 3, MAKS 6 PÅ HVER KURSKVELD.         
PRIS KR 1000 SOM INKLUDERER EN POSE SELVBRENT KAFFE


PÅMELDING: KURS@BERGENKAFFEBRENNERI.NO

Spennende parringer

Vi arrangerer to par-kvelder i høst, der sjokolade er med begge ganger. Først presenteres hver av partene før vi smaker på gode kombinasjoner av dem.  Varighet: 2 1/2 timer. (1900-2130)

Pris: 350,- pr pes, opptil 15 hver kveld.

Kursleder: Raquel Setien Gleiz

KAFFE og SJOKOLADE               10. oktober

Det er mye felles mellom kakao og kaffe, de er begge frukter, de er bønner som brennes før videre bearbeidelse. Vi slurper kaffe, men hvordan smaker vi på sjokolade? Hvordan lages sjokolade? Hva er ”Bean to Bar” sjokolade?

SJOKOLADE OG OST                    13. november

Sjokolade fra BKB og andre leverandører ligger på ene siden av bordet, på andre siden forskjellige lokale oster. Vi setter opp eksplosive kombinasjoner

BERGEN KAFFEBRENNERI, KONG CHRISTIAN FREDRIKS PLASS NR 4         

DSC_1015.JPG
DSC_9578.JPG

PERSONLIG KAFFETRENER

En intensiv time på BKB labben der du lærer det grunnlegende for å brygge god kaffe. Vi går gjennom kaffensbønnens egenskaper og paramtre som påvirker byggingen: Brenningsgrad, vekt/volum, hard/porøs, blooming,kverningsgrad/tid, under-/overekstrahert. Underveis håndbrygger vi med Aeropress og V60 for å demonstrere hva som gjøres og hva som skjer med kaffen. Vi brygger og smaker på hverandres kaffe. Målet er forstå kaffeekstrahering og gjøre de valgene som gjør at man får det beste ut av kaffen.

Varighet: 1 time

Det er også mulig å bestille KAFFETRENER ved espressomaskinen, da legger vi vekt på å dra ut gode espresso av maskinen, og steame melk. Nivået på treningen tilpasses forkunnskaper. KAFFETRENER kan også betilles til kaffebarer som ønsker å trene baristaene sine.

1 person 700, 2 personer 900,-, 3 personer 1000,-

Bestilles minst en uke i forveien. Ønskes flere timer avtales pris.