Menneskene

Bergen KaffebrenneriMøhlenpris • Menneskene


DSC_8519.JPG

Kaje

Kaje vokste opp i Italia, og tok med seg kaffekulturen når familien vendte hjem. Han var med å starte Det lille kaffekompaniet, det første stedet man kunne få seg en ordentlig espresso i Bergen. Etter filmstudier bar det tilbake til Italia for å filme til road-movien ”Mann Kvinne
kaffe”. Han forelsket seg i en flott gammel kaffebrennermaskin i en bar i Venezia, og fikk kjøpt søsteren (den kjente Fru Petroncini) som han brant kaffe med de første årene på BKB. Kaffe og film, hånd i hånd.

Epost: carlo@bergenkaffebrenneri.no

DSC_7721.JPG

Kenneth

Kenneth er sjefsbrenner på BKB. Mens Kaje stod og brant mørk kaffe på Mjellem og Karlsen, satt Kenneth i en leilighet lengre oppe i gaten og brant lyst på en popcorn maskin. Han kjente lukten fra brenningen på BKB, tok turen ned og lurte på om Kaje bare skulle brenne mørkt. Etter noen uker  stod Kenneth bak spakene, og nye liflige aromaer spredte seg utover Møhlenpris. Der har han stått siden, nå på en større brenner, Herr Giesen som vi anskaffet oss når Fru Petroncini gikk av med pensjon. Kenneth brenner bokstavelig for kaffe.

Epost: kenneth@bergenkaffebrenneri.no

tlf 40840373

DSC_8069.JPG

ANETTE

Anette er kaffebrenner og daglig leder i kafeèn, og hun holder brennekurs i Bjørgvin fengsel en gang i måneden. Hun begynte på BKB i 2013 og snek seg etterhvert inn i Kenneths brenneverden. Når hun ikke er på BKB arbeider hun med performancekunst, både i Bergen
og internasjonalt, noe som gjør at hun reiser og besøker andre kaffesteder veldig ofte.  For Anette er kaffe og kunst et livs-håndverk, noe man aldri blir ferdig med å lære. Begge deler handler om opplevelser, minner, sanser og oppdagelser.

Epost: anette@bergenkaffebrenneri.no